YOZGAT / AKDAĞMADENİ - 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Bursluluk sınavına girecek olan 5, 6, 7, 8’inci sınıf öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru sorulacak.

Sınav, 21 Nisan 2024 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da yapılacak.

Mrt

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZİ SINAV (LGS)-2024 BAŞVURU SÜRECİ

Mrt

BU ANLAMLI PROGRAMI HAZIRLAYAN SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE DEĞERLİ ÖĞRETMENİMİZ SONER ÖZKAN VE ÖMER KILIÇ'A TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyun Anma Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi. Etkinliklerde öğrencilerimiz günün anlam ve önemi ile ilgili türlü etkinlikler sergiledi. Programda emeği geçen Gamze KAYA ve Ahmet ÇAMLICA öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Sınıf Veli Toplantıları, Velilerimizin Yoğun Katılımıyla Gerçekleşti.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ve personeli deprem farkındalığı yaratmak ve deprem anında neler yapmaları gerektiğini anlamak amacıyla deprem tatbikatı yaptılar.

Mrt

TBM (TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİM PROGRAMI) KAPSAMINDA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR!

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında atasözleri ve deyimlerin görsel olarak ifade edildiği resimler okulumuz giriş katında sergilenmektedir.

Şbt

Okulumuz 2023 mezunlarından Bilal DEMİREL 8. Sınıf Öğrencilerimize sınav süreci ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Şbt

-Akran zorbalığı; bir öğrencinin bir ya da birden fazla öğrenci tarafından tekrar eden biçimde olumsuz davranışlara (fiziksel, psikolojik veya sözel) maruz kalmasıdır.

-Zorba veya zorbalığa maruz kalmış öğrenci aileleri; çocuklarının ne hissettiklerini anlamalı, duygularını ifade edebilmesine imkan tanımalı ve durumu tartışarak çocuk üzerinde suçluluk duygusu oluşturmak yerine onlarla empati kurabilmeli, anlaşıldıklarını hissettirmelilerdir

-Unutmayalım ki zorbalığın ana kaynağı, geçmişte görülmemiş ilgi ve sevgidir. Siz sadece çocuğunuzu koşulsuz şartsız sevin. O zaten size gururlanacağınız bir eser bırakacak: KENDİNİ.

Ara

Yunus Emre'nin eseri olan "Gönül Çalab'ın Tahtı" eserinden hareketle cümle oluşturup bu cümleyle bağdaşık afiş tasarımı oluşturma yarışması sona erdi.

Ara

12-18 Aralık Yerli Malı Haftası (Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli tüketim bilincini oluşturmak için her yıl okullarda belirli gün ve haftalar kapsamında kutlanıyor.

Ara

Çanakkale destanını adeta yaşatan gezici müze 12/12/2023 tarihinde okulumuz bahçesindeydi.